Scrisoare către toate Mironosițele care se cred doamne… 

Navigam pe faimoasa rețea de socializare Facebook când am văzut asta :

Ceea ce spune Willliam Golding este adevărat. Femeia este minunată, o femeie te înțelege mai bine decât oricine, o femeie este acolo pentru tine in momentele grele, o femeie te trimite într-un univers paralel din care nu mai poți iesi, o femeie te scoate din minți. După cum a spus si Mircea Cărtărescu în opera sa ” De ce iubim femeile ” : ” Pentru că sunt femei, pentru că nu sunt bărbaţi, nici altceva.

Pentru că din ele-am ieşit şi-n ele ne-ntoarcem, şi mintea noastră se roteşte ca o planetă greoaie, mereu şi mereu, numai în jurul lor.”

Mă deranjează reacția tipei ăleia care a distribuit imaginea. Draga mea, de ce trebuie să-ți recunoască ție un bărbat asta? Spune-mi cu ce te ajută? Apare orgoliul? Nu cred. Apare nesimțirea. Îți voi prezenta o mică lecție de istorie și anume Carta ONU, semnată la San Francisco în 1945, a fost primul instrument internațional care a proclamat egalitatea între sexe ca drept fundamental al persoanei umane. De atunci, organizația a ajutat la crearea unui patrimoniu istoric de strategii, norme, programe și obiective convenite pe plan internațional pentru ameliorarea condiției femeii în lumea întreagă. Prin urmare, femeile din lumea întreagă și politicienii au luptat pentru a aduce egalitatea între sexe pentru că vouă nu vă acorda nimeni atenție în trecut, dar în ziua de azi, voi nu mai aveți acea putere „ca pe vremuri „, voi vă complaceți în faptul ca nimeni nu vă respectă, vreți doar să fiți întreținute. Cum ai vrea respect atunci? Spune-mi!

Vrei respect? Du-te și muncește și fă-ți bărbatul să fie mândru și fericit pentru tine. Tu vrei doar rezultatul muncii, nu și munca. Aștepți bijuterii, bani, case, mașini și excursii dar tot ce faci e sa te duci la manichiura toată ziua și la coafor și sa te plângi ca bărbatul tău vrea doar sa te … . De câte ori ai venit tu acasă cu spatele rupt și zâmbetul pe buze Spunându-i soțului tău ca ai avut o zi buna la serviciu și n-are de ce sa se îngrijoreze. De câte ori?  Și dacă te  duci la „servici”,  mai bine nu te mai duci.

Apreciez femeile independente, care știu ce vor de la viață și nu se mândresc cu banii unuia, ele știu pentru ce au luptat în 1945. În perioada războiului femeile munceau în locul bărbaților în fabrici pentru a menține starea de echilibru. Dacă acum ar porni un război, mironosițelor v-ar pica unghiile, n-ați știi să luați inițiativă.

Cum am spus, apreciez femeia independentă care nu așteaptă și nu vrea să jupoaie de viu un fraier cu bani. Am uitat ca voi sunteți speciale și rănite ușor. Voi vreți atenție și să recunoască vreun bărbat că sunteți speciale. Vreți respect și să fiți puse pe un piedestal de către bărbați? Munciți pentru ele! Nu așteptați invitații speciale. Va plângeți că nu vă iubește nimeni, dar voi sunteți doar pe interes. Materialistelor, mi-e silă de voi, cum ați vrea să vă iubească cineva când vă cuplați cu oameni care v-ar putea fi bunici pentru bani sau cu ce orice „magnat” ce transpira asa încât și o ceapa plânge lângă el.

Acestea fiind spuse nu vă mai plângeți atât, dacă vreți ceva munciți pentru acel ceva.

(C) Călin Onacă

Un gând despre &8222;Scrisoare către toate Mironosițele care se cred doamne… &8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s