Dacă aș fi președinte.

De mici visăm, visăm să fim avocați, doctori, mari oameni de știință, președinți, diplomați, să conducem și să avem putere, însă puține dintre dorințele noastre se îndeplinesc. Nu trebuie să renunțăm niciodată la visurile noastre. Cu optimism, încredere, dezvoltare personală și muncă putem ajunge mai sus decât ne putem imagina. Am evidențiat dezvoltarea personală pentru că este cea mai importantă. În opinia mea dezvoltarea personală o putem compara cu instinctele primare de supraviețuire. Cum avem nevoie de mâncare, protecție, reproducere pentru perpetuarea speciei, așa avem nevoie de dezvoltare personală în viața noastră. Toată viața noastră învățăm și nu mă refer la programa școlară sau la materia predată în facultăți, aici vorbim de experiența de viață, de ceea ce facem să ne câștigăm existența. Existența ne-o câștigăm citind, depășindu-ne limitele privind dincolo de limite, cu ajutorul imaginației și a speranței construim lucruri mari și aici nu vorbesc despre propria persoană pentru că nu pot să zic ca am multe realizări, deși am câteva, însă vorbim de oameni străluciți precum Aristotel, Socrate, Pitagora, Abraham Lincoln, scriitori români precum Mihai Eminescu, Lucian Blaga, care prin speranța, munca și optimismul lor au rămas în istorie și opera și învățăturile lor nu mor niciodată.
O să fac un top cinci lucruri pe care le-aș face dacă aș fi președinte.
Aș desființa închisorile.
De ce să plătim taxe și impozite la stat, să ținem în închisori, deținuți care au luat de la societate moralitatea. E timpul să dea și ei ceva înapoi societății, eu unul, i-aș trimite la muncă, legați și supravegheați de către forțele de ordine, în fabrici, autostrăzi, pentru dezvoltarea infrastructurii și economiei țării. Unui deținut i se alocă 2000 lei pe luna pentru mâncare, cazare, etc, în schimb unui muncitor care contribuie țării i se aloca 1050 lei. Dubios?
2. Aș reduce defrișările și aș planta copaci în locurile unde lipsesc.
Ne-am vândut țara destul ca străinii să care tiruri de lemne de la noi din țară. O să ajungem să ne spălam cu prosoape de ulei și să respirăm cu ajutorul măștilor împotriva gazelor, pentru ca apa și aerul vor fii prea poluate.
3. Aș promova mașinile care funcționează cu ajutorul electricității.
Aș încuraja românii sau chiar i-aș obliga să-și vândă vechea mașină statului și să-și achiziționeze o mașină pe curent.
4. Aș promova patriotismul și valorile naționale.
Mulți dintre români, uită că sunt români și vreau doar să le amintesc datinile si valorile țării.
5. Aș investii banii statului în structuri precum Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Turism.
Nu înțeleg de ce trebuie să cumpărăm Cumințenia Pământului a lui Constantin Brâncuși în valoare de 80 de milioane de euro, parcă, în loc să ne construim autostrăzile și să ne modernizăm spitalele.
(C) Călin Onacă

12342341_641372836003899_1064165091099144413_n

Foto by Mihai Ștefan

4 gânduri despre &8222;Dacă aș fi președinte.&8221;

  1. Felicitari, Caline, imi place cum gandesti, sunt sigura ca generatia voastra,oameni ca tine, vor schimba, tot ceea ce nu e bine in aceasta tara. Nu ma cunosti dar eu sunt o prietena de familie a parintilor tai. O ferlicit pe Viki pentru ca te are.O sa te rog sa mai scrii ca nu se poate sa nu ai ecou in randul tinerilor?

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s