Noaptea…

Ador liniștea nopții pentru că ea face cel mai mare zgomot. Când spui noapte, spui motivul pentru care lumea a fost creată. Întâi a fost întuneric, liniște, apoi un glas se auzise. Era prea multă liniște, o liniștite care te duce la Nebunie. De asta a fost nevoie de un nebun să perturbe acea liniște și să creeze totul. Noaptea cerul este cel mai limpede. Când oamenii dorm, geniile își fac de cap, de aici și asemănarea cu Dumnezeu. Totul a pornit din liniștea nopții. Noaptea dă naștere morții, dă naștere spaimelor și fricilor, dă naștere omenirii. De fapt asta suntem noi oamenii, o insiruire  de drame, îndoieli și frici adunate la un loc. Noaptea e o manifestare a conspirațiilor pentru că acestea vor izbucni la lumină. Noaptea e o lume a monștrilor, a creaturilor urâte, adică a oamenilor. Noaptea se produce purificarea sufletelor și decăderea altora.

Noaptea este eliberarea inconștientului.

Când vine noaptea persoana noastră se schimbă, gândim într-un alt mod, unul cateodată productiv. Întunericul, este tot ceea ce simt acum. Acest sentiment profund întunecat greu de explicat, simt… . Simt cum mă invăluie în umbra sa veșnică, această lipsă de lumină mă intristează. Văd atâta răutate și simt că sunt capturat într-aceasta. Întunericul a devenit un arhetip pentru omul comun, cauzat din pricina reprezentărilor imperfecte a modelelor umane.

Profunzimea nopții sau mai bine zis a întunericului constă  în incertitudinea acestuia… Omului nu îi este frică de întuneric, ci de ce ar putea să găsească inăuntrul acestuia. Așadar, fiind copil al nopții ești predispus revelației și ești predispus fricii. Liniștea îți conferă o stare de neliniște, insă această linisite este cea mai bună armă pentru filosofi.

(C) Călin Onacă

Placeholder Image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s