Damned…

Vai,

În momentul în care rătăcesc în cercul transmigrației, pe calea luminoasă a cunoașterii sublimate a deosebirii,

Fericitul sNan ba mt’a’yas să mă călăuzească și din urmă să mă apăre suprema mamă Gosdkar mo.

Eu îi invoc ca ei să mă elibereze din stâmtorile înspăimântătoare ale existenței intermediare și să mă călăuzească în pământul acelor Buddha desăvârșiri.

– Cartea Tibetană a morților | Mircea Eliade –

Nu știu de ce am început cu citatul acesta. Probabil din pricina incapacității găsirii de sine. Oarecum ei credeau că ajungi la Nirvana în momentul în care atingi idealul spiritual și acel ideal spiritual îl poți atinge doar în momentul împăcării de sine, așadar eu nu o să ating niciodată idealul spiritual. O să mă reîncarnez. Sper să mă reîncarnez în cele mai odioase creaturi pentru că asta încerc să imit acum. Încerc să imit orice creatura odioasă lipsită de scrupule pentru gândul de a nu a mai fi rănit. Încerc. Nu-mi iasă. Ori de câte ori încerc să par un insensibil, un arogant, un nesimțit incurabil apare cineva care să-mi doboare zidul de umbre din cap și să ma facă să cedez, și atunci vă puteți imagina ce se întâmplă… just a broken guy, nothing more… Mi se spune ” fii împăcat cu tine însuți și atunci vor fi și ceilalți împăcați cu tine” … why? Adică eu dacă sunt broken am nevoie de cineva to fix me … nu înțeleg, să căutăm perfecțiunea în imperfect, de ce să nu muncești pentru roadele unui om într-adevăr bun care vrea doar să fie fericit. Am mai spus asta „abia aștept să aștept o eternitate pentru fericire” . Sunt o persoană dificilă ușor de manipulat, dar greu de controlat. Cedez ușor, sunt orbit de cea mai puțină fărâmă de afecțiune pe care mi-o poate oferi cineva. Trăiesc un iad și abia aștept să evadez. „Caut frumosul în tot ce-i urât și-mi trăiesc dezamăgirea cu un nod in gat…” Cheloo

Nu mă mai suport. Fac din orice o drama, ironia este că sunt constient. Îmi induc stări, îmi induc gelozii și așteptări false, îmi induc toate trăirile pentru că altfel n-aș trăi, n-aș fi eu, dar nu mi-ar displăcea să trăiesc simplu și fără gânduri necurate, am ales să am suflet de om damnat intre parșivi, ca un șoarece într-o groapă cu șerpi care abia așteaptă să-ți devoreze existență. Totuși țin capul sus, pentru că fara drame n-aș fi eu, deși Fericire abia aștept să vii, dragă ! Te astept si tânjesc după tine. Mi s-a spus că fericirea nu o găsești în nimeni, doar în tine. Prostii…. spune-mi, tu! Nu ești fericit când îți vezi mama fericită? N-ai cum să nu fii. Exact așa sunt și eu, desi eu imperfect și dificil fac persoana de lângă mine fericită, atunci și eu sunt fericit. O văd în toata grația ei, îmbălsămând un parfum de primăvară apusă, o văd în toată complexitatea și drama ei, fericită alături de mine, atunci sunt fericit. Vreau să-mi văd lumea în ochii ei. Cel mai trist este că nu știu cine este acea persoană, aștept cu nerăbdare s-o întâlnesc.

(C) Călin Onacă